Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Тридцять п’ята річниця Чорнобильської катастрофи

26-го квітня 2021 року, весь світ згадує  35 річницю катастрофи  на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, яка є найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Відлуння цієї трагедії відчувається і зараз, а значить ми маємо гідно вшанувати тих, хто поклав своє життя або віддав своє здоров’я за те, щоб ми сьогодні могли спокійно жити і розбудовувати нашу власну державу.

26 квітня – День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф, що був запроваджений у вересні 2003 року. Аварія на ЧАЕС світовим співтовариством визнана  найбільшою техногенною катастрофою в історії людства і тому Чорнобиль може стати для всієї України та великої частини міжнародної спільноти потужним поштовхом для об’єднання зусиль протидії техногенним катастрофам.

Над подоланням наслідків Чорнобильської катастрофи зараз працюють понад 40 країн світу, які надають підтримку у ліквідації наслідків аварії та забезпеченні сталого розвитку і майбутнього територій, що зазнали радіаційного ураження внаслідок аварії. За ці десятки років ситуація навколо Чорнобильської станції та у зоні відчуження суттєво змінилася на краще, але багато питань ще не вирішено. Українці та увесь світ мають знати правду не лише про причини і наслідки аварії на ЧАЕС та їх ліквідацію, а й про сьогодення та майбутнє Чорнобильської зони відчуження.

Чорнобиль. Страшні цифри катастрофи

З нагоди 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, вшановуючи пам’ять загиблих ліквідаторів, в училищі були проведені виховні та інформаційні години в онлайн режимі. Учні обмінювались думками, переглядали документальні фільми про трагедію та її наслідки.

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped