Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Тиждень охорони праці: «Охорона праці – запорука життя»

«Охорона праці – запорука життя»

Щороку у квітні в училищі проходить Тиждень охорони праці. В цьому році, в умовах дистанційного навчання, передбачена низка заходів, які будуть проведені у онлайн режимі на платформі «Google classroom», «Zoom» та на офіційному сайті училища. Також службою охорони праці було розроблено буклет з нагоди Дня охорони праці та надано інформацію для опрацювання співробітникам.

Викладачем предмету «Охорона праці організована участь здобувачів освіти у конкурсі електронних малюнків на тему: «Безпека праці на робочому місці» з якими можна ознайомитись на сайти.

30 квітня будуть підведені підсумки Тижня охорони праці, зокрема конкурсу електронних малюнків та оголошено переможця.

28 квітня День охорони праці

Щорічно 28 квітня у понад 100 країнах світу з метою привернення уваги суспільства і, головне, влади до пробле­ми безпеки людини на робо­чому місці відзнача­ють Всесвітній День охорони праці.

Це свято започаткувала Міжнародна організація праці (МОП), яка вирішила розширити масштаби своєї діяльності з просування ідеї охорони праці в сучасному суспільстві. Одним з головних аспектів цієї роботи є розробка заходів щодо зниження рівня смертності на виробництві.

Святкування дня охорони праці вперше відбувалося в 2003 році, але ще в 1989 році американські і канадські робочі відзначали День пам’яті на честь загиблих на робочому місці. Після цього подібні заходи організовувалися по всьому світу.

З часом цей день об’єднав усіх, хто прагне зробити роботу людини більш безпечною для її здоров’я та життя. В офіційних заходах, присвячених цьому святу, зазвичай беруть участь керівники великих компаній, промислових гігантів, громадських організацій тощо.

Охорона життя і здоров’я працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих чинників має велике соціальне значення, адже здоров’я працівників є національним багатством держави, оскільки безпосередньо впливає на працездатність людини, а відтак – на її добробут і подальший розвиток держави.

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 р. № 685/2006, щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.

За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз зазначеного заходу у 2021 році «Передбачати, готуватися та реагувати на кризу – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки праці та здоров’я на роботі», визначених у Конвенції № 187 про основи, що сприяють безпеці та здоров’ю на роботі. У доповіді до Всесвітнього дня висвітлено питання про те, як нинішня криза демонструє важливість зміцнення систем БЗР включно зі службами безпеки та охорони здоров’я на роботі як на національному рівні, так і на рівні підприємств.

«Порушниками правил безпеки не народжуються, ними, як правило помирають» – щоб цей афориз не став нормою безпеки праці, в училищі проводяться інструктажі з учнями і працівниками, евакуаційні тренування, уроки з охорони праці, своєчасно переглядаються інструкції з охорони праці, безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки,  проводиться Тиждень охорони праці тощо.

 


Розклад тижня Охорони праці, який присвячений Всесвітньому дню охорони праці:

Понеділок

  • Відкриття тижня: презентація буклета, присвяченого Тижню охорни праці, та програми заходів Тижня.

Вівторок

  • Виставка електронних малюнків учнів на тему «Безпека праці на робочому місці»

Середа

  • Есе учнів, присвячене безпеці праці (по професіях)

Четвер

  • Квест з охорони праці.

П’ятниця

  • Підбиття підсумків тижня

Протягом тижня

  • Конкурс на найбезпечніше робоче місце.
  • Конкурс на кращий куточок з охорони праці.


Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства. Тому важливо пам’ятати, що підвищення рівня культури охорони праці в суспільстві – це запорука збереження здоров’я та життя працівників.

Інженером з охорони праці надається для використання в роботі класними керівниками та педагогічними працівниками буклет, який стане в нагоді з охорони праці та безпеки життєдіяльності:

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped