Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

До десятої річниці Іловайської трагедії

Десять років минуло з часу боїв за Іловайськ, коли наші Захисники та Захисниці, з непохитною вірою в свободу та незалежність, боролися за кожен сантиметр рідної землі. Ці події залишили глибокий слід у серцях українців, ставши символом неймовірної мужності.

У серпні 2014 року українські війська, включаючи регулярні частини та добровольчі батальйони, потрапили в оточення російських військ та підтримуваних ними сепаратистів у районі Іловайська, що в Донецькій області. Операція, яка мала на меті звільнення міста від бойовиків, обернулася масштабною трагедією через раптове вторгнення регулярних російських військових підрозділів.

Українські війська опинилися в тактичному оточенні – «Іловайському котлі», з якого вихід виявився надзвичайно складним і трагічним. Після домовленості про «зелений коридор» для виходу українських військових з оточення, ворожі сили порушили угоду і розпочали масований обстріл колон військових, що призвело до численних втрат.

Серед захисників, які потрапили в Іловайський котел, були бійці з усієї України. Вони проявили надзвичайну мужність і відданість своїй країні.

Бібліотекаркою ДПТНЗ ХВПУСП  Ганою ЛАДЖАЄВОЮ підготовлена  презентація та  показ відеоматеріалу цих подій   здобувачам освіти груп другого та третього курсу.

Коментарі закриті.

f3
f3
f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped