Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Рідна Україна – мова солов’їна

Сьогодні,  21 лютого, відзначається Міжнародний день рідної мови – свято, засноване ЮНЕСКО в 1999 році. Слово – безцінний скарб, який створили й залишили нам наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може пишатися наш народ. Як море починається з річки, так українське слово – з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора-Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, Івана Мазепи, поглиблювалось під пером Івана Котляревського, особливо Тараса Шевченка, удосконалювалося пізніше І.Нечуєм-Левицьким, П.Мирним, М.Коцюбинським, Л.Українкою та багатьма іншими видатними українцями.

Учні нашого закладу завжди з повагою ставилися до українського слова, про що свідчать неодноразові перемоги наших вихованців у різноманітних лінгвістичних і літературних конкурсах. І цьогорічний Міжнародний день рідної мови, який через воєнну російську агресію проходив онлайн, був традиційно урочистим і святковим.

Особливу увагу привертає урочистий захід «О слово рідне, орле скутий», під час якого першокурсники не лише згадали історію свята, але й дізналися цікаві факти про українську мову.

Артистизм і патріотизм, повагу до поетичного слова продемонстрували юні українки й українці в Конкурсі читців, під час якого лунали ліричні твори про рідну мову.

 

Але найбільший інтерес учнів викликала інтерактивна мовознавча гра-вікторина «Барви слова», під час якої учасники не лише перевірили власні знання, дізналися багато нових фактів про рідне слово, але й виявили свою креативність. Під час заходу були використані новітні технології й методи: кроссенс і ребуси, складання паліндромів та акровіршів, відтворення прислів’їв про мову тощо.

Ми переконані, що наступного року українська нація святкуватиме Міжнародний день рідної мови у вільній і мирній державі. Усе буде Україна!

Коментарі закриті.

f3
f3
f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped