Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Онлайн-флешмоб до Дня Вишиванки «Я – Україна!»

День вишиванки відзначають в третій четвер травня. У 2020 році свято випадає на 21 травня та присвячується українській родині та родоводу .

День вишиванки виник у Чернівцях в 2006 році. Його ініціатор –  письменниця і журналістка Леся Воронюк,

У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками. День вишиванки – поки ще не офіційне і відносно молоде, але таке улюблене народне свято.

Кожного року весь  колектив училища, учні приймають участь у святкових міських заходах – параді вишиванок. Залюбки одягають вишиванки, які їм залишили бабусі, шиють самі та славлять символ України – вишиванку.

Цього року все по-іншому. Масових заходів не буде, тому що  період пандемії, карантин. Але, в такий кризовий період особливо потрібні позитивні емоції, натхнення, налаштування на добрі думки.

Саме тому цьогоріч учнівське самоврядування училища запланувало проведення Онлайн-флешмобу до Дня Вишиванки «Я-Україна!». Ініціатори акції  закликали учнів, педагогів одягнути вишиванки вдома, у дворі, на природі та привітати усіх зі святом.

Ініціатива була підтримана педагогами, працівниками, учнями, батьками. Хто мав змогу – записав відеозвернення. Танцювальний колектив училища «Імпульс» передав привітання зі святом Вишиванки запальним танком.

Дякуємо всім учасникам! Патріотично, мальовничо! Ми- Українці!

Нехай Вишиванка стає символом, який об’єднує українців по всьому світу.

Учасники флешмобу – учні, гуртківці, працівники училища.

 


 

 

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped