Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

ЄДИНА КРАЇНА – ЄДИНИЙ НАРОД! Училище святкує День Соборності України

22 січня, у день проголошення в 1919 році Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, відзначається День Соборності України.

Це свято офіційно встановлене у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) української держави. У 2011 році День Соборності поєднали з Днем Свободи, що раніше відзначався 22 листопада, під назвою «День Соборності і Свободи України». Однак у 2014 році указом Президента свято було відновлено як День Соборності України.

В українському національному календарі дата 22 січня посідає одне з провідних місць. Так, саме 22 січня 1918 року Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки. Роком пізніше, 22 січня 1919 року, у Києві на Софійській площі проголошено Акт Злуки (об’єднання) українських земель в єдину Україну.

З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любові до Батьківщини, людської гідності, формування національної свідомості учнівської молоді, виховання почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в училищі педагоги, учнівська молодь, працівники відмітили це державне свято. Заздалегідь були підготовлені різноманітні заходи:

  • Учнівське самоврядування разом з вокальним ансамблем «Сузір’я» виконали Державний Гімн України

 

  • У всіх групах проведені виховні години
  • Традиційно організували та провели  літературно-музикальну композицію «Єдина, Соборна, незборима!». Викладач історії Інна Малікова, керівники гуртків: Антонов Олександр, Жук Надія, Марушко Олена, Кохан Ганна та гуртківці взяли участь у підготовці та проведенні виховного заходу

  • Учнівська редакційна колегія підготувала тематичні стіннівки
  • Завідуючою бібліотекою було оформлено книжкову тематичну виставку «22 січня – День Соборності України»

В цьому році учнівське самоврядування училища організували та провели онлайн фотовиставку «Україна – це ми!». Кращі роботи були відправлені на всеукраїнську фотовиставку до Дня Соборності України.

Учні училища, педагоги, працівники  впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped