Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Відкритий урок виробничого навчання з професії «Кравець» майстра Афанасьєвої Тетяни Олексіївни

03 квітня 2023 року в Харківському вищому професійному училищі сфери послуг майстром виробничого навчання з професії «Кравець» Афанасьєвою Тетяною Олексіївною був проведений відкритий урок виробничого навчання в групі першого курсу 9-22 в онлайн форматі, який, окрім співробітників училища, відвідала методист НМЦ ПТО у Харківській області Назарець Зінаїда Олексіївна.

Тема уроку – «Обробка застібки» – є частиною навчального модуля «Виготовлення поясних виробів». Застібка в одязі може мати декоративне призначення, але зазвичай вона є функціональним елементом, що полегшує  процес надівання та знімання одягу. Це важливий вузол, від якості і правильності обробки якого залежить якість і зовнішній вигляд виробу в цілому.

Урок виробничого навчання мав чітку структуру та усі необхідні для якісного навчального процесу елементи:

  • Вступний інструктаж з показом майстром прийомів виконання роботи, нагадуванням про правила безпеки праці та організації робочого місця, закріпленням нового навчального матеріалу. Оскільки вивчались два методи обробки вузла (обробка застібки на звичайну тасьму-«блискавку» та на потайну тасьму-«блискавку»), то вступний інструктаж складався з двох частин.
  • Самостійну роботу учнів з використанням інструкційно-технологічних карток, карток попередження та усунення можливих дефектів, відеозапису виконання роботи та допомогою майстра.
  • Заключний інструктаж з розглядом і оцінюванням готових робіт учнів.

Для актуалізації знань учнів з попередніх тем і теоретичних дисциплін була застосована інтерактивна дошка Google Jamboard, з якою учні могли працювати усі разом.

Для закріплення учнями нового матеріалу майстер розробила інтерактивні вправи за допомогою сервісу Wordwall – «Колесо фортуни» і «Трійка, сімка, туз». Вони ефективні і цікаві як для роботи в групі, так і для самосійної перевірки знань учнями.

Якісні дидактичні матеріали уроку, в тому числі і відеозаписи виконання робіт,  доступні для учнів у Google Класі, так що тему можна опрацювати навіть самостійно.

Готові роботи учнів оцінювались Тетяною Олексіївною за фото- і відеозвітами.

Присутні на уроці колеги відмітили якісну підготовку майстра і учнів. Методистом НМЦ ПТО Зінаїдою Олексіївною був відмічений високий методичний і педагогічний рівень проведеного заняття, також були надані рекомендації щодо покращення проведення уроків професійно-практичної підготовки.

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped