Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Психолого-педагогічний семінар

28 листопада 2022 року в училищі був проведений психолого-педагогічний семінар для майстрів виробничого навчання, викладачів та вихователів на тему: «Соціально-психологічна адаптація учнів в умовах воєнного стану та дистанційної освіти». Метою семінару була соціально-психологічна підтримка здобувачів освіти та педагогів під час навчання у воєнний час.

Вирішувались завдання надання першої психологічної допомоги учням у стані тривоги, гострої кризи, як першу психологічну допомогу може надавати не лише психолог, а й класний керівник, майстер виробничого навчання та будь хто.

Матеріали психолого-педагогічного семінару пропонують дієві практичні рекомендації для успішної адаптації учнів до нових умов навчання у період дистанційного навчання під час воєнних дій. Також аналізується взаємозв’язок самоефективності та адаптації, визначаються заходи з формування готовності до самоорганізації під час соціальних викликів. Розглянуті такі теми:

  • «Організація психологічного супроводу учасників освітнього процесу в умовах дистанційного навчання під час воєнних дій» (практичний психолог ВИШНЕВСЬКА Лариса);
  • «Перша психологічна допомога в надзвичайних ситуаціях. Алгоритм дій» (практичний психолог ВИШНЕВСЬКА Лариса);
  • «Поговоримо про важливе: Безпека в соціальних мережах під час воєнного стану» (соціальний педагог КУРГАНСЬКА Тетяна);
  • «Практичні поради щодо психологічної підготовки до навчання
    в умовах воєнного стану» ( майстер в/н, класний керівник гр.20-21 С’ЄДІНА Інна);
  • «Психологічна та емоційна підтримка під час воєнних дій (практичні поради психолога)» (практичний психолог ВИШНЕВСЬКА Лариса).

В цілому весь семінар був спрямований на ознайомлення з проблемами психологічного здоров’я учнів та педагогів в період війни, пошуку ресурсів та практикам підтримки. Також семінар сприяв формування готовності у педагогів мотиваційно-ціннісного ставлення до професійної діяльності, психологічної обізнаності, оволодіння ефективними способами та засобами досягнення педагогічних цілей, здатності до творчості та рефлексії.

Матеріали семінару педагогічні працівники училища можуть переглянути тут https://drive.google.com/drive/folders/1RIeh9kGQsUEstaq2fbAB87mWhEG54iZW?usp=share_link

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped