Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

СЬОГОДНІ 37 РОКОВИНИ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

У ніч на 26 квітня 1986 року о 01:23 на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС прогримів потужний вибух, який вщент зруйнував реактор. Наслідки аварії залишаються предметом обговорення світової наукової спільноти до сьогодні. За визначенням UNSCEAR і ВООЗ, Чорнобильська катастрофа віднесена до аварій ядерних об’єктів найвищого рівня.

Радіаційного опромінення зазнали щонайменше 8 млн людей – передусім ліквідатори катастрофи, яких налічувалось майже 600 тисяч. Навколо ЧАЕС було утворено 30-кілометрову зону відчуження – понад 100 тис. українців змушені були залишити свої домівки.

26 квітня 2023 р. у Харківському вищому професійному училищі сфери послуг були проведені виховні заходи, присвячені вшануванню пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. У навчальних групах відбулись уроки мужності «Чорнобильські уроки: скорбота пам’яті людської». Чи можливе повторення подібних аварій? Чи залишається загроза сьогодні? Учасники заходу нагадали присутнім, як сталася аварія, згадали про подвиг ліквідаторів і трагедію міста Прип’ять і його жителів. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять ліквідаторів аварії.

Чорнобильське лихоліття залишиться навіки в пам’яті тих, хто пройшов горнило Чорнобиля. Наш земний уклін, наша довічна вдячність усім, хто взяв участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Священна пам’ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться зі сторінок історії, не згасне у віках.

Коментарі закриті.

f3
f3
f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped