Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Культурологічний екскурс «Еволюція ювелірного мистецтва»

10 жовтня 2019 року до Харківського вищого професійного училища сфери послуг завітали представники Харківської обласної бібліотеки для юнацтва Якименко Марина Олексіївна та Боклажко Юлія Борисівна, які провели для учнів професії «Ювелір-монтувальник, ювелір-закріпник» культурологічний екскурс на тему «Еволюція ювелірного мистецтва».

Марина Олексіївна і Юлія Борисівна розповіли учням про історію виникнення прикрас від давніх часів, коли вони носили інформативний характер та могли виступали в якості статусної відмінності всередині племені, до сучасності, коли цінується естетична краса і оригінальність виробів. Розповідь супроводжувалась цікавими ілюстраціями.

Учні дізналися про історію виникнення різних видів ювелірних виробів – намиста, перстнів, сережок. Ознайомились з одним з найвидатніших археологічних відкриттів людства ХХ століття – скіфською пектораллю, знайденою у Дніпропетровській області.

Цікавою була інформація про історію прикрас коронованих і знаменитих осіб: Блукаючої перлини, тіари «Halo», перстня принцеси Діани, ювелірної колекції Сальвадора Далі, ювелірних виробів зіркового дуету Ар Нуво – Жоржа Фуке і Альфонса Мухи. Багато інтересного майбутні ювелірни дізналися і про відомі прикраси кінематографу, які були виготовлені спеціально для зйомок і стали своєрідним символами.

Дякуємо Марині Олексіївні та Юлії Борисівні за цікаву корисну зустріч!

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped