Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Тестування «Самооцінка свого психічного стану»

Підлітковий вік та юність – це період самоаналізу і самооцінок. Важливими індивідуально-психологічними особливостями та основними новоутвореннями юнацького віку є саморефлексія, пізнання власної особистості, розробка життєвих планів, самовизначення, орієнтація на свідому побудову власного життя та поступове зростання в різних сферах життя.

Відповідно до особливостей протікання даного періоду життя, емоційна нестабільність, спрямованість особистості, імпульсивність, експресивність  мають вплив на розвиток особистості цього вікового періоду.

Враховуючи ці особливості, учням І курсу було запропоновано тестове завдання «Самооцінка психічних станів», яке дозволяє оцінити деякі неадаптивні стани (тривога, фрустрація, агресія) і властивості особистості (тривожність, фрустрація, агресивність і ригідність), які можуть негативно впливати на процес соціалізації, спілкування і в результаті на формування самооцінки, тому потребують діагностики з метою їх своєчасної корекції.

Дослідження проводилось в кабінеті практичного психолога, який працює на єдиній електронній освітній платформі Googl Classroom. Більшість здобувачів освіти виявили низький та середній рівень зазначених психічних станів.

Зважаючи на результати дослідження, мета роботи практичного психолога полягає у профілактиці та допомозі в подоланні негативної самооцінки та формування адекватної. Тому одним із шляхів є організація індивідуальної онлайн-роботи та корекційної роботи, які сприяють розвитку самопізнання, формуванню адекватної самооцінки і, як наслідок, самовдосконаленню особистості.

Перспективою подальшої роботи практичного психолога є розробка більш детальних досліджень, психологічних рекомендацій та корекційних програм.

Коментарі закриті.

f3
f3
f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped