Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Підліткові субкультури: хто винний і що робити?

Сьогодні, на тлі надзвичайних умов воєнного стану, у дитячому та молодіжному середовищі з’являються неформальні течії, організації та субкультури. Криза суспільства веде до утворення нових молодіжних субкультур, які мають свій зміст і спрямованість.

В умовах сучасності, коли у більшості випадків діти не мають можливості займатися улюбленими заняттями через відсутність гуртків або батьки не спроможні оплатити їм дозвілля, вони вимушені знаходити собі розваги самі. А хтось – знаходить собі товаришів «за інтересами».

Соціально-психологічна служба училища ставить на меті інформувати здобувачів освіти та їх батьків з поняттям субкультур та виявити негативні та позитивні чинники впливу на психологію підлітка. Використовуючи єдину електронну освітню платформу Google Classroom, на якій працює кабінет практичного психолога училища, ми запропонували здобувачам освіти заняття «Психологічна хвилинка», яке включає в себе:

  • інформаційне повідомлення: «Що я думаю про субкультури?..»;
  • мотивуючий відеоролик «Притча про життя»;
  • мотивуючу проективну методику.

Підлітковий вік часто буває складно пережити не тільки дітям, а й їхнім батькам. Тому ми запропонували батькам рекомендації, які, вважаємо, допоможуть висвітлити, як саме впливають неформальні угрупування та кумири на дітей у юнацькому віці: Підліткові субкультури: хто винний і що робити?

Ми радимо батькам: не слід пускати все на самоплив або відразу кидатися в бій. Вкрай важливо створити обстановку довіри, спочатку впоратися зі своїми почуттями, а потім навчитися спілкуватися з підлітком по-іншому, як із майбутнім дорослим.

Коментарі закриті.

f3
f3
f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped