Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Протидія торгівлі людьми під час війни

За сприянням Департаменту, громадської організації «Чистий аркуш», разом з міжнародною організацією міграції (МОМ), Міністерством закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії, Міністерством закордонних справ Швеції та Програмою протидії торгівлі людьми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), реалізуючи проект «Допоможемо, підтримаємо, переможемо» 13 лютого 2023 р. у ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище сфери послуг» пройшов тематичний інформаційний онлайн-захід для учнів щодо убезпечення себе та своїх рідних від потрапляння у ситуацію торгівлі людьми.

Захід провела Бєлоліпцева Олена Василівна – к.п.н., доцент кафедри соціальної роботи Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради.

Торгівля людьми – це серйозна проблема у мирний час, а війна та збройний конфлікт створюють найбільш сприятливі умови для торгівлі та експлуатації людей. Від 24 лютого 2022 року Україна живе в умовах воєнного стану. Війна підвищує ризики торгівлі людьми, тому на сьогодні ця тема є однією із актуальних.

У період війни ризик торгівлі людьми зростає, тому, щоб не стати жертвою, потрібно звертатися за допомогою до відповідних державних органів та перевірених агентів, сприймати інформацію критично та перевіряти її в офіційних джерелах.

У випадку, якщо ви стати жертвою торгівлі людьми або свідком такої ситуації, не мовчіть! Звертайтеся до державних та міжнародних органів за допомогою. Таким чином ми зможемо знизити рівень торгівлі людьми.

УВАГА! ТЕЛЕФОНИ ГАРЯЧИХ ЛІНІЙ УКРАЇНИ:

Урядова гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей:

1547 (24/7, безкоштовно, анонімно и конфіденційно)
+38 044 284 19 15 (для дзвінків з-за кордону згідно тарифів вашого оператора)
1547.ukc.gov.ua

Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації (Ла Страда Україна):

116 123 (безкоштовно з мобільного),
 0 800 500 335 (безкоштовно з мобільного або стаціонарного)
hotline@la-strada.org.ua
la-strada.org.ua

Національна безкоштовна «гаряча лінії» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, у тому числі щодо безпечного виїзду за кордон (Міжнародна організація з міграції (МОМ)):

527 (безкоштовно з мобільного)
або 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарного), щодня з 8:00 до 20:00
527.org.ua

Додаткова інформація щодо ризиків торгівлі людьми від ОБСЄ:
@WORK_SAFE_UA

Допомога онлайн – експертна інформація:
Facebook: www.facebook.com/work.safe.ua/
Instagram: www.instagram.com/work_safe_ua/

Telegram chat-bot «ЗАЛИШАЙСЯ В БЕЗПЕЦІ»:
@stay_in_safe_ua

Коментарі закриті.

f3
f3
f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped