Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Молодіжний рух ПВК «Редан»

В Україні набирає обертів ще один молодіжний рух під назвою ПВК «Редан». Його учасники – любителі японської аніме-культури. Назва «Редан» запозичена з коміксу «Hunter x Hunter», де головний герой, ватажок банди «Павуки», має ім’я Редан. Шанувальники цієї субкультури носять довге волосся, просторі чорні светри, футболки, картаті штани, часто у них на одязі зображений павук. Цей рух прийшов до нас із Росії, де такі групи існують уже кілька років.

Інформацію розповсюджують через Telegram.

В Україні буквально за кілька днів до кінця лютого з’явилися Telegram-канали ПВК “Редан” із позначкою українських міст. У них з’являлися одразу тисячі підписників, такі цифри, найімовірніше, були накручені. Адміни цих каналів викладали відео та повідомляли місце й дату, коли намічено масову бійку.

У призначений час до ТРЦ чи площі в цих містах сходилися сотні підлітків, в основному 13-16 років.

У Харкові поліція встановила осіб, які могли брати участь у такій бійці. Загалом їх 245, із них 215 неповнолітні, є троє раніше засуджених. У них вилучено 17 ножів та кастетів, а також газові балончики. На батьків складено протоколи. Дані внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 КК України (масові заворушення), ч. 2 ст. 304 КК України (залучення неповнолітніх до протиправної діяльності).

Педагоги ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище сфери послуг» з метою попередження вчинення правопорушень молодіжними течіями, підвищення ефективності превентивного механізму в учнівському середовищі провели бесіди та виховні години з учнями з цієї теми. Підіймали питання прав та обов’язків людини, громадянина, правопорушень та відповідальності.

Що важливо знати батькам про ПВК Редан

Поліцейські ще раз закликають батьків спілкуватися з дітьми, звертати увагу на їх поведінку, коло спілкування і способи проведення дозвілля.

«Необхідно уважно ставитися до своїх дітей, стежити за їх активністю в соцмережах, говорити з дітьми про це, не замовчувати, а навпаки пояснювати, що це і чому це погано», – говорить речник поліції Закарпатської області Ганна Дан.

 

Коментарі закриті.

f3
f3
f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped