Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

«Ціна чужої війни»

Щороку 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У цей день річниці виводу радянських військ з Афганістану в Україні вшановують усіх тих, хто виконував інтернаціональний обов’язок в Афганістані, Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, на острові Куба та в багатьох інших «гарячих точках» планети.

Цього року  виповнюється 31 рік із дня завершення неоголошеної війни. Вона  тривала майже 10 років і вимагала великих матеріальних і людських жертв, під час неї тисячі наших співвітчизників загинули у боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти. Кожний четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, – наш співвітчизник, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, – також наш співвітчизник.  За даними офіційних джерел, під час афганської війни загинули понад 15 тисяч солдатів, Україні війна обійшлася у більш ніж чотири тисячі загиблих. Зараз в Україні понад  150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько 8 тисяч мають поранення, понад 6 тисяч є інвалідами.

Напередодні цієї дати з метою ознайомлення учнів з трагічною сторінкою нашої історії, виховання поваги до учасників військових подій в Афганістані у Харківському вищому професійному училищі сфери послуг, віддаючи данину пам’яті та поваги воїнам, які загинули при виконанні свого військового обов’язку, було проведено ряд заходів. Так, в училищі викладачем Ковальовим О.О. була проведена виховна година  «Ціна чужої війни». Педагог підготував виступ-презентацію, розповів про події тих часів і про необхідність вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Вихователями у гуртожитках училища була проведена година спілкування на тему: «А пам’ять серце береже». Під час заходу вихователі влаштували учням короткий екскурс в історію, а учні читали вірші та спогади очевидців цих страшних подій.

Ці заходи пройшли крізь юні серця, і молодь зрозуміла, що найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна. Ми повинні пам’ятати тих, хто пережив це лихо, тих, хто не дожив, не доспівав, не докохав.

 

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped