Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Міжнародний день рідної мови в ХВПУСП

20 лютого 2019 року, напередодні Міжнародного дня рідної мови (21 лютого), в Харківському вищому професійному училищі сфери послуг був проведений виховний захід, присвячений цьому святу.

Бібліотекар училища Ладжаєва Ганна Олександрівна розповіла учням про історією свята, яка має трагічний початок. В Україні це свято існує з 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови та сприяння вільному розвитку і використанню мов Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.

Викладач української мови та літератури Брунець Тетяна Михайлівна ознайомила учнів з цікавими фактами про українську мову та провела вікторину на знання української мови та літератури. Учні виступили з віршами про рідну мову і піснями.

Необхідно пам’ятати, що саме мова є основною ознакою нації та визначальним чинником життя людини і суспільства. Кожна мова самобутня. Вона відображає звичаї народу, формує нашу свідомість, просочує закладеною в ній культурою. Знайомство з носіями інших мов дає можливість дізнатися про наші відмінності, здатне розсіяти страхи перед світом і зробити мислення вільнішим.

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped