Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Заходи до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Щороку в травні відзначають День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 років. Не щезне в пам’яті людській, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами. Неможливо забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним гіркотою втрат і осяяним сонцем Перемоги.

Напередодні пам’ятної дати в училищі був проведений урок-реквієм, приурочений до Дня примирення та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Гуртківці виготовляли символи пам’яті жертв війни – маки.

Силами гуртків художньої самодіяльності та технічної творчості був проведений загальноучилищний літературно-музичний захід «Пам’ятати заради життя!». Представники учнівського самоврядування запросили на захід випускника училища 1951 року Глушка Миколу Васильовича, який є інвалідом війни та працював майстром в/н в училищі. Він на свої очі бачив всі страхіття цієї кривавої війни.

Під час заходу виступила заступник директора з НВихР Щербакова Олена Вікторівна, яка навела оновлену, страшну статистику війни. У вогнище війни було втягнуто 67 держав, 80 % населення земної кулі. Друга Світова тривала довгих 6 років. Вона пронеслася над величезними територіями Європи, Азії й Африки, охопила простори всіх океанів. У цій війні загинуло близько 60 млн осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто пропав безвісти.

Учні співали пісні воєнних часів, декламували вірши, танцювали. У залі панувала урочиста атмосфера. Наприкінці заходу вокальний ансамбль училища виконав пісню «Мир без війни!», тим самим стверджуючи основну думку про те, що війни ніде не має бути. Молодь за Мир! Нехай панує мир! І ми про це подбаємо. Ніхто не забутий, ніщо не забуто.

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped