Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Державні кваліфікаційні і поетапні атестації в ХВПУСП

18 лютого 2020 року в Харківському вищому професійному училищі сфери послуг було присвячене підведенням підсумків навчання учнів: в кількох навчальних групах пройшли державні кваліфікаційні атестації і випуск учнів та поетапні атестації на присвоєння розрядів з професій.

На екзаменах були присутні представники роботодавців, на підприємствах яких учні проходили виробничу практику і будуть працевлаштовані після випуску.

Державна кваліфікаційна атестація відбулась у групі 7-18 інтегрованої професії «Манікюрник. Візажист. Адміністратор». Учні завершили навчання в училищі отриманням професії «Адміністратор», якій навчались протягом шести місяців під керівництвом майстрів виробничого навчання Верхогляд Вікторії Олексіївни і Хованової Ждани Костянтинівни. В письмових екзаменаційних роботах випускників були описані: складання різних видів документів (резюме, накази, табелі обліку, листи, договори), розробка прайс-листів, організаційна структура підприємства, оформлення замовлення і його оплата через Інтернет та інше, що необхідно знати і вміти адміністратору незалежно від місця його роботи. Доповіді випускників супроводжувались презентаціями.

На «відмінно» виконали роботи: Бєлєвцова Аліна, Діденко Валерія, Катієва Анна, Коновалова Олександра, Купріянова Анна, Метеліна Олена, Миронова Яна, Решетило Марина та Вітенко Лінда.

Також завершили своє навчання в училищі учні випускної групи 5-17 «Кравець. Закрійник», які засвоювали професію протягом 2,5 років під керівництвом досвідченого майстра виробничого навчання Єгорової Людмили Володимирівни. Під час державної кваліфікаційної атестації випускники отримали кваліфікацію «закрійник 4 розряду» (професії «кравець» вони вже навчились раніше). Для атестації учні виготовили вироби верхнього асортименту на замовників,  проєктування і виготовлення яких було описано в письмових екзаменаційних роботах. Екзаменаційна комісія оцінювала не тільки якість обробки вузлів, але й посадку одягу на фігурі, підбір моделей до фігури, вибір матеріалів. Відмінниками завершили навчання в училищі: Білоус Наталія, Козир Анастасія, Рибальченко Ганна, Салащенко Ольга, Сегеда Надія, Ткаченко Вікторія, Чурбанова Тетяна, Колосова Анастасія.

З кваліфікацією «Перукар ІІ класу, візажист» завершила навчання в училищі частина учнів групи 2-18 «Перукар. Візажист», для яких це була державна кваліфікаційна атестація. Для учнів, які бажають отримати більш високу кваліфікацію, передбачено навчання на ІІІ ступені з отриманням кваліфікації «перукар І класу».

Для екзамену учні виконали сучасний макіяж різних видів, технологія виконання якого була описана в письмових екзаменаційних роботах. Серед кращих комісія відмітила роботи Байдосової Наталії, Буцької Юлії, Василенко Марини, Залогіної Катерини, Міщенко Вікторії, Погореловської Анастасії, Протопопової Анастасії, Рисенко Ольги, Степанової Дарини і Фурсової Надії.

Поетапна кваліфікаційна атестація з отриманням кваліфікації «кравець 4 розряду» відбулась в групах 5-18 і 6-18 «Кравець. Закрійник». Для екзамену учні виготовили вироби верхнього асортименту: жакети, пальто, жилети, куртки. Для того, щоб вчитися на закрійника, необхідно дуже добре знати технологію виготовлення одягу, властивості матеріалів і сучасне обладнання. Практичних навичок виготовлення одягу учні набували протягом 1,5 року на під керівництвом досвідчених майстрів виробничого навчання Михайлюк Валентини Володимирівни і Дудко Ніни Олексіївни. Отриманою кваліфікацією кравця 4 розряду деякі учні завершать своє навчання в училищі і підуть працювати. А ті учні, що мають бажання покращити свої вміння і вивчитись більш складній і творчій професії закрійника, продовжать навчання на ІІІ ступені.

В групі 5-18 екзаменаційна комісія відмітила як кращі роботи учнів Алєксєєнко Наталії, Васюк Катерини  та Соболєвої Інни.

Серед робіт учнів групи 6-18 екзаменаційна комісія виділила  роботи Бреславської Анастасії, Сердюка Олександра, Фірсюк Дар’ї, Комар Галини та Юрканової Марії.

Вітаємо випускників та учнів, які продовжують навчання, з подоланням цього важливого етапу в професійному житті!

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped