Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Історія Голокосту – 75-річчя цієї події

Що таке Голокост?

Під Голокостом розуміється систематичне переслідування і знищення європейських євреїв і циган нацистською Німеччиною і колабораціоністами протягом 1933–1945 років.

Цьогоріч світ вшановує 75-річчя пам’яті жертв Голокосту. 27 січня 1945 року було звільнено в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі.

Табори смерті

У 1933-1945 роках було створено приблизно 5 тисяч концентраційних таборів нацистами в Німеччині й в окупованій ними Європі. У Польщі створювались табори смерті, які взагалі не було розраховано на проживання великої кількості людей – тільки на швидке знищення новоприбулих. Знищення євреїв Польщі отримало назву «Операція Рейнхард» на честь убитого в травні 1942 року у Празі нацистського ватажка Рейнхарда Гейдріха. За розпорядженням Адольфа Ейхмана в першу чергу знищенню підлягали польські євреї і євреї, вигнані з Рейху.

Жертвами Голокосту вважаються 6 мільйонів євреїв у Європі, з них було знищено 1,5 мільйона дітей. Саме така кількість вказана у вироках Нюрнберзького трибуналу. Однак це число є умовним, адже повного поіменного списку жертв цієї трагедії немає. У Національному меморіалі катастрофи (Шоа) та Героїзму «Яд-Вашем» в Єрусалимі зберігаються персональні документи, що свідчать про приблизно 4 мільйони жертв, які поіменно ідентифіковані.

https://24tv.ua/den_pamyati_zhertv_golokostu_v_ukrayini_istoriya_i_fakti_n918655

В училищі пройшла виховна година «Чорні плями нашої історії» до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту. Учні училища згадали страшні часи минулих днів та хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Голокосту.

Пам’ять про Голокост необхідна, щоб наші діти ніколи не були жертвами або байдужими спостерігачами проявів ворожнечі.

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped