Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Тиждень професії «Кравець. Закрійник» продовжується: майстер-класи з декоративних мистецтв

В рамках тижня професії «Кравець. Закрійник» в Харківському вищому  професійному  училищі сфери послуг були проведені майстер класи «Плетення з бісеру» і «Прикраси з тканини».

Викладач Долженко Наталія Вікторівна разом з ученицею групи 5-21 Житньовою Катериною підготували і провели майстер-клас «Плетення з бісеру». Спочатку Наталія Вікторівна розповіла про історію цього виду мистецтва, адже плетення з бісеру – дуже древній вид творчості, бісерні прикраси існували вже в ІІ-му тисячолітті до нашої ери. За старих часів бісер і намисто слугували не тільки для декоративних цілей. Вони мали величезне культурне значення і були важливими посередниками для вираження економічних, соціальних та релігійних відносин між людьми. Сьогодні маленькі блискучі кульки повернули собі колишню популярність і знов широко використовуються для оздоблення одягу, виготовлення декору і біжутерії.

Учні розглянули різновиди бісеру, матеріали та інструменти для роботи з ним, різні техніки плетіння. Після чого було запропоновано виготовити нескладні прикраси – сережки, намисто, браслет та елементи декору.

Під час проведення майстер-класу використовувалась веб-камера, зображення з якої демонструвалось на великому екрані. Таким чином усі учні могли бачити прийоми виконання роботи зі своїх місць в усіх подробицях.

Майстер виробничого навчання Афанасьєва Тетяна Олексіївна під час свого майстер-класу запропонувала учням виготовити прикраси з атласної стрічки.

Красиві квіти з атласних стрічок можуть прикрашати не тільки інтер’єр будинку як декор для штор або топіарію, квіти сьогодні модно носити як прикраси: обідки, брошки, гребні та інші аксесуари. Сьогоднішній майстер-клас був присвячений темі троянд із атласних стрічок. Троянди – дуже популярні квіти як у живому вигляді, так і в штучному. Варіантів створення троянд величезна кількість.

Під керівництвом Тетяни Олексіївни учасники майстер-класу простими доступними засобами створили дуже красиві яскраві квіти.

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped