Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Семінар для класних керівників, майстер в/н, вихователів на тему «Профілактика явища «булінг» в учнівському середовищі»

Серед сучасної учнівської молоді останнім часом надзвичайно загострилася проблема насильства, довготривалих агресивних проявів та третирування у міжособистісних стосунках підлітків, здійснюваних самими дітьми одне до одного.

Запобігання та профілактика випадків насильства в учнівському середовищі є найважливішим завданням класних керівників, майстрів виробничого навчання, психолога, соціального педагога, оскільки жорстоке ставлення до дитини неминуче призводить до дезадаптації, академічної неуспішності; психологічних розладів, зниження самооцінки, порушення соціалізації, травматизації учня тощо.

Згідно з планом виховної роботи на 2020/2021 навчальний рік в училищі для класних керівників, майстрів в/н, вихователів був проведений практичний семінар на тему: «Профілактика явища «булінг» в учнівському середовищі». Матеріали семінару включають ознайомлення з нормативно-правовою базою, загальними відомостями щодо булінгу та його видів, ознайомлення з алгоритмом дій у випадку булінга. Соціальним педагогом Курганською Т.Ю., практичним психологом Вишневською Л.В. були розроблені поради щодо поведінки батьків, педагогів у разі виявлення випадків булінгу, кібербулінгу тощо.

Майстер в/н Михайлюк В.В. надала для ознайомлення методичну доповідь з актуальної теми «Віртуальна залежність: ризики захоплення підлітків комп`ютером. Роль батьків у вирішенні проблеми залежності дітей».

Рекомендовано всім членам методичної комісії класних керівників, майстрів в/н, вихователів ознайомитись з матеріалами семінару та використовувати його в своїй роботі. Вони розміщені за наступним посиланням:

https://drive.google.com/drive/folders/1k5uUJSUCObzMhGM70rXnjofomC8Jsuf7?usp=sharing

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped