Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Профілактичне заняття «Торгівля людьми – як це попередити»

Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини. Комісія ООН з питань боротьби з міжнародною злочинністю вважає торгівлю людьми третьою за своїми масштабами категорією організованої злочинності, що поступається лише нелегальній торгівлі наркотиками та зброєю. Незважаючи на здійснення певних зусиль з боку нашої держави в напрямі протидії торгівлі людьми (активізацію міжнародного співробітництва України, створення спеціальних підрозділів по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми в системі МВС України, організації та проведенні інформаційних кампаній, відкриття реабілітаційних центрів для потерпілих від торгівлі людьми, налагодженні активної співпраці з міжнародними та неурядовими організаціями) проблема торгівлі людьми залишається актуальною і це негативне явище має стійкі тенденції до поширення. В основі сучасної ситуації в України лежать міграційні процеси громадян України з метою працевлаштування за кордоном.

Соціально-психологічна служба училища постійно проводить профілактичну роботу щодо попередження цього жахливого соціального явища. Ми вважаємо, що ознайомлення з темою торгівлі людьми мусить мати позитивне спрямування. Відеоматеріали з даної проблеми допомагають розвивати пізнавальний інтерес та сприяють кращому засвоєнню матеріалу.

Використовуючи єдину електронну освітню платформу Google Classroom, на якій працює кабінет практичного психолога училища, ми запропонували здобувачам освіти та їхнім батькам «Практичне заняття», яке включає в себе:

  • Інформаційне повідомлення «Що ми розуміємо під поняттям торгівля дітьми?»;
  • Перегляд презентації «Торгівля людьми – як це попередити»;
  • Перегляд навчального фільму «Станція призначення – життя»;
  • Анкетування учнів та батьків «Що я знаю про торгівлю людьми?».

Наша головна мета – інформувати, давати необхідні знання для подальшого їх опрацювання, узагальнити уявлення здобувачів освіти про безпечну поведінку, розвивати навички безпечної поведінки, формувати уявлення про свої обов’язки і права, а також можливості їх захисту.

Торгівля людьми як асоціальне кримінальне явище має особливість пристосовуватися до нових умов життя, міняти свої форми і методи залежно від економічної і соціальної ситуації у кожній конкретній країні й у світі взагалі. Тому ми продовжуємо постійну профілактичну роботу у цьому напрямку.


Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped