Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Засідання Євроклубу, присвячене 150-річчю від дня народження Лесі Українки

В гуртожитку Харківського вищого професійного училища сфери послуг продовжує свою роботу молодіжний Євроклуб  «Стиль життя».

25 лютого 2021 року в рамках напряму «Видатні Українці» проведено засідання клубу до 150-річчя від народження видатної поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури Лесі Українки.

Леся Українка – одна з найвизначніших постатей в історії української літератури. По собі вона залишила великий літературний доробок – вражаючі поеми, прозові твори, вірші, публіцистичні статті, переклади світової класики. Письменниця знала 11 мов, вітчизняну і світову літературу, історію, філософію.

На вечір поезії зібралися члени клубу з 1 курсу. Вихованці дивилися презентацію «Життя і творчість Лесі Українки», розповідали «невідоме про відоме» – із сторінок біографії авторки. Читали особисто уривки з творів поетеси та слухали записи видатних українських акторів А. Роговцевої, Б. Ступки. Самих таємних  струн серця торкнулись пісні на вірші Л. Українки: «Хотіла б я піснею стати» в аранжуванні Михайла Олійника до поеми «Лісова пісня».

Відео-ролик «Книга-мандрівка. Україна. 2 серія. Леся Українка» розповів сучасною мовою про життя та кохання  авторки.

Далі подивилися тизер-трейлер анімаційного фільму « Мавка. Лісова пісня», фрагмент запису фільму-балету «Лісова пісня».

Зустріч закінчилася швидко, але поезії та мелодії  натхнення, надії і кохання потім довго звучали  в серцях. До нових зустрічей  в Євроклубі!

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped