Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

День Конституції – одне із головних державних свят України

День Конституції – одне із головних державних свят України. У житті суспільств та держав конституції відіграють особливу роль.  Адже Конституція є Основним законом країни, який гарантує кожному громадянину права і свободи, а також визначає політичний устрій держави.

В цьому році , в умовах воєнної агресфї РФ, по особливому замислюєшься : Що є Конституція для кожного з нас? І розумієшь, що це шлях у цивілізований світ, це є основа життєдіяльності  що дає можливість людям мати свободу і захист своїх прав, а також обов’язки, виконання яких робить буття у спільному просторі безпечним і комфортним.

 Україна вже більше 30 років існує як незалежна держава на мапі світу. Це не дає спокою «поганій сусідці» та російські агресори намагаються зруйнувати вибудовану  суверенну і незалежну, демократичну, соціальну, правову державу Україну. Марні надії. Україна була, є і буде навіки!

Нашій країні завжди був притаманний демократичний республіканський устрій (це спадок   від народу, який залишився нам від війська Запорізького та Гетьманщини). Боротьба нашого народу за свої права, за права нації була штучно припинена жорстоким гнобленням царизму на довгі часи. Не маючи власної державності, Україна не мала й Конституції. Вона з’явилася тільки за часів УНР 1918 року.

І от, нарешті, нова віха в українській історії — у ніч на 28 червня 1996 року, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада нарешті ухвалила і ввела в дію Основний закон держави – Конституцію України. Цій важливій події передували 6 років важкої праці, консультацій, дебатів і домовленостей. Сталося це о 9:18 ранку 28 червня 1996 року. “Є Конституція!”, – такими були перші слова тодішнього голови Верховної Ради Олександра Мороза після ухвалення Конституції 315 голосами народних депутатів.

Як незалежна держава Україна прожила без власної Конституції близько п’яти років і стала останньою з пострадянських країн, де ухвалили Основний закон. Ухвалена Конституція закріпила незалежність і суверенітет України, а також в ній написано, що країна існує для людей, але не навпаки. Саме на честь ухвалення Основного закону 28 червня й святкується День Конституції.

Ми дуже пишаємось що світова громадськість визнала Конституцію України однією з найбільш досконалих і демократичних

Кожного року учні  та педагоги училища святкують День конституції. Не став виключенням і цей рік. Нові виклики, обставини не зламали гарні традиції колективу училища. З учнями класні керівники провели дистанційно класні години, вихователі, соціально-психологічна служба у соціальних мережах обговорили питання: Що є Конституція в житті людини? Конституція-основний закон держави тощо. Всі разом згадали як святкували у минулих роках День Конституції. Згадали як на День єднання 16.02.2022 всі разом співали Гімн України та зробили кліп.

Не зважаючи на складний воєнний час, розуміємо, що маємо жити з вірою в серці. З вірою в те, що перемога буде за нами, повернуться тимчасово окуповані території, повернеться український Крим, український Донбас. З любов’ю один до одного, з любов’ю до ближніх своїх, з любов’ю до української землі, української держави. З надією на те, що Україна стане заможною, сильною, європейською державою, яка буде однією з найсильніших у світі. Ми маємо вірити, тому, що ми українці. Ми на це заслуговуємо.

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped