Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

Всеукраїнський тиждень професійної освіти в ХВПУСП. Івент «Sustainable, upcycling та recycling – санітари fashion індустрії». Дайджест професій швейного та взуттьового профілів

Середина Всеукраїнського тижня професійної освіти в Харківському вищому професійному училищі сфери послуг була відмічена проведенням цікавого актуального івенту під назвою «Sustainable, upcycling та recycling – санітари fashion індустрії».

Приблизний переклад назви заходу – безпечне використання природних ресурсів (sustainable), повторне використання готових речей (upcycling), переробка відходів і речей для виготовлення нових (recycling) – санітари індустрії моди. Сьогодні від fashion-індустрії суспільство очікує не тільки практичності та новизни, а й екологічності, оскільки вона – один з головних забруднювачів навколишнього середовища.

Під час заходу заступник директора з навчально-виробничої роботи і викладач предметів професійно-теоретичної підготовки швейного профілю Смоліна Надія Юріївна познайомила присутніх з наслідками технологічної революції у світі моди – появою альтернативних екологічніших варіантів виготовлення одягу, взуття, тканин, аксесуарів, дизайнерами, що працюють у цьому напрямку. Присутні обговорили принципи свідомої екологічної моди.

Також гостям заходу були продемонстровані колекції одягу, виготовлені з відходів текстильних матеріалів та старих речей педагогами і учнями училища з професій «кравець» та «закрійник».

В рамках тижня професійної освіти на сторінках училища в соціальних мережах був представлений дайджест професій швейного напрямку.

На сторінці училища в інстаграмі була запропонована вікторина «Наскільки добре ти відрізняєш стилі одягу?»

На сторінці фейсбуку і в інстаграмі було опубліковане відео про підготовку кравців і закрійників в Харківському вищому професійному училищі сфери послуг. Як навчитися шити? Шити! Багато шити! Шити як те, що актуально, так і згідно з програмами та стандартами, те що можна носити самому, подарувати своїм близьким.

А в цьому відео учні училища професії «Кравець. Закрійник» демонструють, як може заграти новими фарбами чоловіча сорочка або класична жіноча блуза, якщо ви маєте трохи фантазії та сміливості.

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped