Наші координати:
61001, м. Харків,
вул. Тюрінська, 5
(098) 058 78 02
Докладніше...
Архіви новин
f3
f3
f3

День Соборності України під гаслом «Нам берегти Україну, соборну, єдину!»

Українська мрія – єдність, свобода і незалежність. Основа державності, якої споконвіку намагалися позбавити цю прекрасну частину земель всі її так звані сусіди, прикриваючись «високими» інтересами, час від часу набувала цілком ясні обриси. Так сталося і на початку 1918-го. У цей січневий місяць у запалі революційних змін була створена Українська Народна Республіка, відома як УНР. Більш того, на тих територіях, які входили до складу колись потужної Австро-Угорської імперії, була утворена ЗУНР – Західноукраїнська Народна Республіка. Вже до кінця року, в грудні 1918-го у Фастові, з гарячим бажанням втілити українську мрію в реалії, лідерам цих двох держав вдалося підписати своєрідний поєднувальний договір. Цей договір увійшов в нашу сучасну історію як «Акт злуки», і 22-го січня 1919-го року він був публічно оприлюднений в Київській столиці на знаменитій Софійській площі.

21-22 січня 2020 року в ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище сфери послуг» святково відзначили 103-річницю з дня проголошення Соборності України.

В училищі була проведена тематична виховна година «Нам берегти Україну, соборну, єдину!» на платформі Google Classroom.

В бібліотеці училища була організована виставка літератури, присвячена Дню Соборності.

Члени театрально-вокального гуртка підготували твори, присвячені Соборності України: Ю. Хандожинська «Українкою я народилась», Ю. Бережко-Камінська «Ми все подолаємо».

Вірш Ю. Хандожинської «Українкою я народилась» читає Тимченко Тетяна (група 4-19)

 

Вірш Ю. Бережко-Камінської «Ми все подолаємо» читає Святенко Світлана (група 4-19)

Єдність і свобода роблять нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну – Україну!

Коментарі закриті.

f3   f3
f3 f3 f3 f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3
f3

f4

ped

ped

ped